Η τελική σύσταση για τα νέα αθλήματα που θα συμπεριληφθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028 δεν θα γίνει αυτή την εβδομάδα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Τα εννέα αθλήματα που αναζητούν την ένταξη στο LA28 είναι το κρίκετ, το ποδόσφαιρο με σημαία, το καράτε, το κικμπόξινγκ, το μπέιζμπολ-σόφτμπολ, το λακρός, το μπρέικντανσινγκ, το σκουός και τα μηχανοκίνητα αθλήματα.

«Λόγω των συνεχιζόμενων συζητήσεων μεταξύ της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής (LA2028), η Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τη συνεδρίασή της για να προετοιμάσει την τελική της σύσταση για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Ως συνέπεια, το αθλητικό πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες LA28 θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια μιας μεταγενέστερης συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ, που θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί», συνέχισε η ανακοίνωση.

Κάθε Ολυμπιακός «οικοδεσπότης» μπορεί να προτείνει έναν αριθμό αθλημάτων για συμπερίληψη στους Αγώνες του με την επικύρωση της ΔΟΕ.

Από αυτά τα εννέα αθλήματα, το καράτε και το μπέιζμπολ-σόφτμπολ είναι τα μόνα που συμπεριλήφθηκαν στους Αγώνες του Τόκιο 2020. Το κρίκετ θεωρείται το φαβορί, λόγω της τεράστιας απήχησης του αθλήματος, ειδικά στην Ασία.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 του επόμενου έτους έχουν συμπεριλάβει τέσσερα επιπλέον αθλήματα (μπρεϊκντάνσινγκ, αθλητική αναρρίχηση, σκεϊτμπόρντινγκ και σέρφινγκ).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!