“Κλείνουμε λόγω κατεδάφισης. Ανοίγουμε όταν και αν ξεμπλέξουμε”.

Αυτό αναγράφει το πανό που κρέμεται από το πρωί στην είσοδο του μαγαζιού της Κυρά Φροσύνης, στο σημείο που για δεκαετίες αποτελεί σημείο συνάντησης των Γιαννιωτών, καθώς ο εκμισθωτής του δημοτικού ακινήτου Δημήτρης Τενεχτσής μπρος στην αβεβαιότητα που δημιουργεί μια σειρά θεμάτων που προέκυψαν εσχάτως με το συγκεκριμένο ακίνητο του Δήμου Ιωαννιτών, επιλέγει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση παρ’ ότι το συμβόλαιο με το Δήμο λήγει το 2030!

Οι διαφορές μεταξύ του Δήμου και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια για τη λειτουργία του καταστήματος, στερώντας ζωτικό χώρο. Ο πρόσφατος νόμος για τον αιγιαλό και οι ακολουθήσαντες έλεγχοι σε όλη τη χώρα, έχουν τετραπλασιάσει τα πρόστιμα και για το 2024, υπόλογος γι’ αυτά θα είναι ο επιχειρηματίας που έχει πάρει αναστολή δύο μήνες 14/6 ώστε να μην υπάρχουν οι κατασκευές που λόγω του νέου καθορισμού του αιγιαλού κρίθηκαν ως αυθαίρετες.

Ο Δήμος για την ώρα φαίνεται να μην παίρνει σαφή θέση απέναντι στην επιχείρηση που είναι ουσιαστικά μετέωρη: διατηρείται ανοιχτή και το 2025 που θα κληθεί να πληρώσει τα πρόστιμα, βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή κλείνει προσπαθώντας να συμμορφωθεί στη νέα πραγματικότητα;

Το κακό είναι κατά τον επιχειρηματία πως η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα τούτη την ώρα εμφανίζεται αμέτοχη και ουσιαστικά αδιάφορη στη διεκδίκηση της δημοτικής περιουσίας, παρά τις δραματικές και επανειλημμένες εκκλήσεις του επιχειρηματία, από το 2018 και δώθε, όταν για πρώτη φορά τότε απηύθυνε εξώδικο στο Δήμο και πιο συγκεκριμένα στη ΔΗΑΝΕΤΑΙ. Το τελευταίο διάστημα, με τελευταία προσπάθεια στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης, ο κ. Τενεχτής ζήτησε επίμονα απαντήσεις από τη δημοτική αρχή στο πώς πρέπει να λειτουργήσει από δω και στο εξής αλλά έμεινε ως σήμερα με το παράπονο πως κανείς από το Δήμο δεν του συμπαρίσταται ουσιαστικά ως τώρα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!