Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που συζητείται το θέμα των παρορμητικών συμπεριφορών των Αδέσποτων Σκυλιών Συντροφιάς σε Συμπολίτες μας .
  Επίσης είναι από τα λίγα θέματα που φαίνεται να εγήρουν πια σημαντικές εντάσεις με τοποθετήσεις στα social media.
  Διαφαίνεται λοιπόν μια δυσλειτουργική πια συνύπαρξη μεταξύ των αδέσποτων και ημών λόγω  της αγελοποίησης και του μεγάλου αριθμού αδέσποτων που έχει προκύψει .
 Πιο άμεση από ποτέ φαίνεται οτι πρέπει να γίνει η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού που φαίνεται πιο σημαντική παρέμβαση από την συλλογή των ακαθαρσιών τους.
  Μας έχει απασχολήσει έντονα το θέμα αυτό ως Παράταξη και ήρθαμε σε επικοινωνία και επαφή με μέλη Εθελοντικών Φιλοζωικών Σωματείων προκειμένου να συζητήσουμε , να ολοκληρώσουμε την καταγραφή μας και να προχωρήσουμε σε Στοχευμένο Σχέδιο για την διαχείριση τους.
  Καταλήξαμε λοιπόν στα εξής:
🔹️Πιο σημαντική από ποτέ αποτελεί η αντιμετώπιση με σαφείς παρεμβάσεις και σχεδιασμούς το γεγονός του Υπερπληθυσμού των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς  στον Δήμο μας.
 🔹️ Στον Δήμο μας λειτουργεί το Κηνοκομείο και ο Ξενώνας αδέσποτων ζώων που σίγουρα και λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους χρειάζεται αναδιάρθρωση και πιο στοχευμένη οργάνωση .
🔹️Το κενό  ανάμεσα απο το Νομικό Πλαίσιο που καθορίζεται από τον νόμο Ν.4039/12 και την εφαρμογή του  συχνά καλύπτεται από εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης μας και εθελοντές μεμονωμένους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα διασώσεων , υιοθεσιών , χειρουργικών επεμβάσεων ,  Φαρμακευτικής Αγωγής , Σήμανσης και Στείρωσης των Αδέσποτων Ζώων χωρίς χρηματοδότηση , αλλά από δωρεές και συντονισμένη προσπάθεια των μελών τους.
 Θεωρούμε ότι η στενή συνεργασία με έναν Δήμο που θα ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα και συντονισμένα θα οδηγήσει σε σημαντικά αποτελέσματα.
Προτείνουμε λοιπόν νέο μοντέλο διαχείρισης για :
🔹️καταγραφή των ζώων , στοχευμένη με νόημα περισυλλογή και διάσωσή τους , κτηνιατρική φροντιδα , σήμανση τους
🔹️αναβάθμιση και τροποποίηση της  λειτουργίας κυνοκομειου και ξενώνα
🔹️νέα κίνητρα για υπεύθυνες υιοθεσίες
🔹️στοχευμένη  ενημέρωση του κοινού σχετικά με την στείρωση, τις συνέπειες των αλόγιστων νέων γεννήσεων και αύξηση νέων μικρών ζώων στο δρόμο
🔹️προαγωγή της ζοωοφιλίας μέσα από ενημέρωση με καμπάνιες που θα αφορούν στον  εμβολιασμό τους ,  την στείρωση τους , την σήμανση τους και τι σημαίνει υπεύθυνη υιοθεσία 
🔹️άμεση παρέμβαση σε περιοχές με οξυμένες συνθήκες π.χ. Πανεπιστήμιο , όπου μια συνεργατικη παρέμβαση Φορέων του Δήμου , του Πανεπιστημίου και των Φιλοζωικών Ομάδων  θα ήταν σημαντική.
  Μόνο με έναν Σωστό Σχεδιασμό και βαθιά γνώση του θέματος με Αναβάθμιση των υποδομών για τα ίδια και Στοχευμένες Συνεργασίες θα ζήσουμε αρμονικά μαζί τους και θα προαγουμε την ευζωία και των ιδίων .
Χάιδω- Μαρία (Λούλα ) Βέρμπη-Αυδή , MSDc
Παιδίατρος -Αναπτυξιολόγος
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Παράταξη Ιωάννινα 2023 και Υποψήφια Δήμαρχο την Τατιάνα Καλογιάννη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!