Την επίθεση στη Λαϊκή Συσπείρωση αντί σαφών απαντήσεων στα ερωτήματα που έθεσε η παράταξη του ΚΚΕ και η περιφερειακή σύμβουλος Κωνσταντίνα Ζέκα για το βεβαιωμένο πρόστιμο των 180.000 ευρώ σε βάρος της Περιφέρειας Ηπείρου για τις εγκληματικές παρεμβάσεις της στο Λούρο που στέρεψαν το ποτάμι το Νοέμβριο του 2022, επέλεξε ο Περιφερειάρχης.

Απαντώντας στην επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την κατηγόρησε πως μετατοπίζεται από τις ανησυχίες για τα λαϊκά στρώματα, στις ανησυχίες για το περιβάλλον! “Παραμένει ωστόσο σταθερή στις καταγγελίες της κατά των εργολάβων. Και εδώ όμως αστοχεί, καθώς οι εργασίες στο Λούρο δεν ανατέθηκαν σε κάποιο μεγαλοεργολάβο, αλλά σε μόνιμο κάτοικο της περιοχής, ιδιοκτήτη μηχανημάτων έργων” παρατήρησε ο κ. Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε, θυμίζοντας τις καταστροφές σε Θεσσαλία και Μάνδρα, πως οι παρεμβάσεις στο Λούρο απέτρεψαν πλημμυρικά φαινόμενα και πως έγιναν κατόπιν αιτήματος των κατοίκων της παραποτάμιας περιοχής.

“Επειδή ήδη έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, που αφορά την επιβολή του προστίμου δεν μπορώ να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες” είπε ο κ. Καχριμάνης και περιορίστηκε σε δύο παρατηρήσεις που απαντούσαν (;) στα τεθέντα ερωτήματα: 

Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος που ζητούν οι Επιθεωρητές, έγινε λίγες εβδομάδες μετά την καταγγελία που έγινε, από τις βροχές που ακολούθησαν. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ενώ χάρη στις εργασίες που είχαν γίνει επιτεύχθηκε η αντιπλημμυρική προστασία των παρακείμενων ιδιοκτησιών. Το ερώτημα βέβαια είναι πως λέει ο Περιφερειάρχης ότι έκανε αποκατάσταση στο ποτάμι, όταν δεν παραδέχεται ότι έκανε ζημιά… Ποιο το νόημα της αποκατάστασης, αν όχι να διορθώσεις ένα λάθος και εν προκειμένω, ο Αλ. Καχριμάνης δεν παραδέχεται παρά τα πρόστιμα και τα επιβαρυντικά πορίσματα των ελεγκτικών αρχών, ότι έκανε κάτι παράτυπα…

Κατά δεύτερον η Περιφέρεια έχει ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να της παραχωρήσει τον ιχθυογεννητικό σταθμό Λούρου, ώστε να τον επαναλειτουργήσει και να παράξει γόνο πέστροφας για όλα τα ποτάμια. Αυτό για μας είναι όντως μια ουσιαστική περιβαλλοντική πρωτοβουλία, στην οποία επιμένουμε και θέλουμε την ευρύτερη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και των επαγγελματικών του κλάδου, κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!