Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων εκφράζω την έντονη διαφωνία με την πρόταση του φορολογικού νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.
Η πρόταση του υπουργείου επιφέρει ανεπιθύμητες επιπτώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Αν και ο κατώτατος μισθός αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο για τον καθορισμό του φορολογητέου κέρδους, αυτή η προσέγγιση δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και τις διαφορές στα επίπεδα κόστους που επιβαρύνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και δεν λαμβάνει το νομοσχέδιο υπόψη του ότι στην χώρα μας υπάρχουν πάνω από 400.000 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που μπορεί να έχουν σήμερα χαμηλά εισοδήματα ακόμη και από ένα χαμηλόμισθο εργαζόμενο.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει εκ νέου την πρότασή της και να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου για την εύρεση μιας ισορροπημένης λύσης που θα ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και την επιβίωση της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας.
Η χώρα χρειάζεται ένα δίκαιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα, φορολογικά κίνητρα για τους μικρούς επαγγελματίες, χαμηλές χρεώσεις στα pos και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
Ευθύμιος Χρυσοστόμου

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!