Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στις τηλεπικοινωνίες και στη λήψη του σήματος της ΕΡΤ σε ολόκληρες περιοχές του Δήμου Σουλίου. Ο Βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Τις τελευταίες ημέρες, οι κάτοικοι στα Σουλιωτοχώρια βρέθηκαν για μία ακόμα φορά, αποκλεισμένοι από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, εξαιτίας βλάβης του δικτύου της Cosmote που είναι ουσιαστικά ο μόνος πάροχος της περιοχής. Η πλειοψηφία αυτών των κατοίκων είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, όπου το τηλέφωνο είναι ζωτικής σημασίας γι’ αυτούς, καθώς μόνο έτσι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, ή να καλέσουν κάποιον σε περίπτωση ανάγκης. Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και με το τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ, και όχι μόνο στα Σουλιωτοχώρια, αλλά ακόμα και μέσα στην πόλη της Παραμυθιάς. Η κατάσταση αυτή τείνει να γίνει πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο που επαναλαμβάνεται διαρκώς σε κάθε κακοκαιρία.

Δε γίνεται να μιλάμε για ψηφιακή μετάβαση και 4η βιομηχανική επανάσταση, και την ίδια ώρα να υπάρχουν πολίτες στο Δήμο Σουλίου αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τηλέφωνο, να παρακολουθούν τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, ή να μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Με την Ερώτησή μου ζητώ από το αρμόδιο Υπουργείο να εξασφαλίσει τη συνεχή και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών των ορεινών περιοχών του Δήμου Σουλίου στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, καθώς και να ενισχύσει τις υποδομές της Δημόσιας Τηλεόρασης ώστε να μην υπάρχουν διαρκώς αποκλεισμοί των κατοίκων από τη λήψη του ελεύθερου τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ. Ζητώ επίσης  να μου απαντήσουν, ποια χωριά της Θεσπρωτίας είναι ακόμα και σήμερα μόνιμα αποκλεισμένα από την πρόσβαση στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. 

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας πρέπει να υπηρετεί την άρση των ανισοτήτων κι όχι να τις εντείνει. Κανείς δεν πρέπει να μένει πίσω, ακόμα κι αν κατοικεί στο πιο μικρό και απομακρυσμένο χωριό της χώρας.    

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!