«Οι αποκαλύψεις σήμερα της«Εφημερίδας των Συντακτών» για τον πακτωλό απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΜΑΕ, η οποία σε μια τριετία έχει δώσει 475 συμβάσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ, είναι άλλη μια ψηφίδα στα 7,5 δισ. ευρώ που έχει μοιράσει με αυτές τις διαδικασίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Μάριος Κάτσης, τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται δημοσιονομικούς λόγους για να μην λάβει δραστικά μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας, παρακολουθούν εμβρόντητοι το έργο «ψηφιακός μετασχηματισμός του παλαιοκομματισμού» σε σκηνοθεσία Μητσοτάκη-Πιερρακάκη», τονίζει, χαρακτηρίζοντας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους εποπτευόμενους φορείς του, «κότα με τα χρυσά αυγά του επιτελικού κράτους» καθώς, όπως σημειώνει, «είναι το Υπουργείο που έβγαλε σχεδόν όλη του τη θητεία, υπό καθεστώς εξαίρεσης από τους κανόνες όλων των κείμενων εθνικών και ενωσιακών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων με οκτώ συνεχείς παρατάσεις της ΠΝΠ του covid έως και 30/09/2022».

«Έχουν μαζευτεί πολλά: Τη μία είναι το ΕΔΥΤΕ που έδωσε 886.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη της δημοσκοπικής OpinionPoll για να συνεχίσει να βλέπει τον πρωθυπουργό ως Μωυσή, την άλλη είναι τα ΕΛΤΑ που με τις πλάτες και του Υπερταμείου έθρεφε τις γαλάζιες ακρίδες Πάτση και Πιτσίκα ώστε να κάνουν ρεσάλτο στα δημόσια ταμεία, την άλλη η συμβουλευτική εταιρία που επίσημα κατήρτισε το Ελλάδα 2.0 για λογαριασμό της κυβέρνησης, εμφανίζεται ως ανάδοχος έργου ύψους 51,5 εκατ. ευρώ που δημοπρατήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας και χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η ερώτηση 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραμένει αναπάντητη», συνεχίζει ο Μ. Κάτσης και καταλήγει:

«Το καθεστώς Μητσοτάκη με τις πρακτικές του θέτει σε κίνδυνο την προοπτική της χώρας να αντέξει στην κρίση με την κοινωνία όρθια. Οι πολίτες έχουν καταλάβει το λόγο που η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα για σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την εποπτεία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με διαφάνεια και λογοδοσία. Δεν τους ενδιαφέρει η ανάκαμψη και η ανθεκτικότητα της χώρας αλλά η εξυπηρέτηση φίλων και κολλητών με γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα. Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης χρωστάει απαντήσεις και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από διαρροές».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!