Φτωχότερη είναι από σήμερα η επιστημονική ιατρική κοινότητα της πόλης και της χώρας μας. Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τέως Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και τέως Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νίκη Γύρα – Αγνάντη, έφυγε από κοντά μας.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη θλίψη για την απώλεια της Καθηγήτριας Νίκης Αγνάντη, για μία γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στην έρευνα για τον καρκίνο, που στάθηκε δίπλα σε χιλιάδες γυναίκες αλλά και άνδρες με καρκίνο, δίνοντας ελπίδα, κουράγιο και μαθήματα ζωής μέσα από την καθημερινή της πράξη και στάση ζωής, όπως και μέσα από το παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών. Η απώλειά της είναι τεράστια για την ιατρική κοινότητα και την επιστήμη.
Το ίδιο τεράστια όμως είναι και η παρακαταθήκη που αφήνει με το έργο και την προσφορά της, που θα μνημονεύεται εις το διηνεκές.
Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της για την απώλειά της. Η σκέψη μου είναι μαζί τους και οι μνήμες από την αγαπημένη μας Καθηγήτρια θα μας συντροφεύουν πάντα. Αιωνία της η μνήμη.

ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ
Υπ.Βουλευτής Ιωαννίνων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!