50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μισός αιώνας από τους αγώνες των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού μας για Ελευθερία και Δημοκρατία. Τιμούμε όλες και όλους που πάλεψαν, που βασανίστηκαν, που έχασαν τη ζωή τους για να ανατρέψουν τη δικτατορία των συνταγματαρχών, όλες και όλους που αγωνίστηκαν για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης.

Συνεχίζουμε πεισματικά να φωτίζουμε την Ιστορία και συμμετέχουμε ενεργά στις εκδηλώσεις μνήμης, απέναντι σε κάθε προσπάθεια αναθεωρητισμού και συσκότισης των πραγματικών γεγονότων. Παραθεωρίες που κυκλοφορούσαν παλιότερα και περιορισμένα στους κύκλους της ακροδεξιάς, αλλά πλέον αγκαλιάζονται από τη «επίσημη» Δεξιά που κανονικοποιεί τον ακροδεξιό λόγο και εντάσσει στις γραμμές τους πολιτικούς απογόνους των συνταγματαρχών.

50 χρόνια από το Νοέμβρη του 1973, μια στιγμή-τομή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για μια καλύτερη κοινωνία. Με περισσότερα δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλες και όλους. Με περισσότερη δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς. Με ειρηνική συνύπαρξη των λαών, χωρίς πολέμους και αιματοχυσίες. Με δημόσια αγαθά και ποιοτικές κοινωνικές υποδομές που εκπαιδεύουν, θεραπεύουν, προωθούν τον πολιτισμό και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

Το «Πολυτεχνείο» λαμποκοπά και φωτίζει το δρόμο μας. Ο αγώνας συνεχίζεται…

 

Η φωτογραφία είναι του Σπύρου Τρουπάκη. Τραβήχτηκε στις 18 Νοεμβρίου 1973 και δημοσιεύτηκε εχθές για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!