Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σχετικά με τον καθαρισμό και την προστασία του αισθητικού δάσους Ιωαννίνων. Η ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή τις καταστροφικές φωτιές ανά την Επικράτεια και με δεδομένο ότι για το αισθητικό δάσος Ιωαννίνων δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο πυροπροστασίας, ενώ αντίστοιχη ερώτηση είχε κατατεθεί ξανά το Σεπτέμβριο του 2021 και είχε συζητηθεί στη Βουλή. Ο τότε υφυπουργός Περιβάλλοντος κύριος Αμυράς είχε δεσμευτεί ότι όλα τα προβλήματα θα επιλύονταν σύντομα. Μάλιστα, έκανε λόγο για 2 έργα με προϋπολογισμό άνω των 30.000 ευρώ που έτρεχαν εκείνη την περίοδο για τον καθαρισμό στα δημόσια αισθητικά δασύλλια των Ιωαννίνων. Παράλληλα, είχε αναφερθεί σε διαχειριστικές μελέτες που θα χρηματοδοτούσε το υπουργείο για όλη τη χώρα, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρόλα αυτά και ενώ υπάρχει και η πρόσφατη τοποθέτηση του κυρίου Μητσοτάκη, που έθεσε ως  προτεραιότητα την πυροπροστασία στα περιαστικά άλση, δύο χρόνια μετά, σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει. Όλη η καύσιμη ύλη βρίσκεται ακόμη μέσα στο άλσος και γενικώς ουσιαστικές εργασίες πυροπροστασίας και συντήρησης δεν έχουν πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
Η Μερόπη Τζούφη ερωτά τον αρμόδιο υπουργό για ποιο λόγο ως τώρα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες στο αισθητικό δασύλλιο Ιωαννίνων και τι έχει γίνει με το ζήτημα των διαχειριστικών μελετών που θα χρηματοδοτούσε το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου για την άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς στο περιαστικό άλσος Ιωαννίνων και για την έγκαιρη πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!