“Φόβο, θλίψη, ανασφάλεια αλλά και οργή προκαλεί η πτώση 15χρονου μαθητή από μεγάλο ύψος, μετά από υποχώρηση περίφραξης στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. Από τύχη δε θρηνούμε το χαμό ενός ακόμη νέου παιδιού, ένα μήνα μετά το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη;

Ευτυχώς ο μαθητής γλίτωσε χωρίς σοβαρό τραυματισμό. Όμως τα περιστατικά πληθαίνουν. Πριν λίγους μήνες, ένας 11χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του στις Σέρρες όταν εξερράγη ο καυστήρας του σχολείου. Στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, 24 μαθητές και η δασκάλα τους «σώθηκαν από θαύμα» όταν κατέρρευσε η οροφή της τάξης, ενώ μια μητέρα στο Αιγάλεω τραυματίστηκε από πτώση παραθύρου του σχολείου που πήγαινε τα παιδιά της. Παρόμοια, η πτώση του φοιτητή της Νομικής του ΑΠΘ, ο οποίος έπεσε από παράθυρο του 3ου ορόφου λόγω συνωστισμού στην αίθουσα.

Δημόσιες υποδομές που καταρρέουν, σχολεία και πανεπιστήμια παρατημένα και επικίνδυνα, έλλειψη πόρων και ελέγχων, αδιαφορία από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο για μια ακόμη φορά θα προσπαθήσει να αποποιηθεί τις ευθύνες του. Ένα υπουργείο που περηφανεύεται για τη «ρομποτική στα σχολεία και τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο», αλλά αρνείται να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και σιωπά όταν οι μαθητές πέφτουν από τα παράθυρα.

Ευτυχώς, η θλιβερή αυτή διακυβέρνηση φτάνει στο τέλος της. Την επόμενη ημέρα έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Εύχομαι περαστικά και καλή ανάρρωση στο μαθητή και την οικογένειά του.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!