Την δική της δήλωση έκανε στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη μετά το τέλος της παρέλασης.

Ο κα Τζούφη τόνισε: “Ογδοντατρία χρόνια μετά την 28η Οκτωβρίου 1940 θυμόμαστε και τιμούμε, αυτούς που πάλεψαν και έπεσαν στα κακοτράχαλα ηπειρώτικα βουνά, ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης. Η μνήμη οφείλει να μένει ενεργή και μάλιστα σε μια εποχή που οι ιδέες του φασισμού και του ναζισμού ανακάμπτουν, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που κόστισαν στο τόπο μας και στην Ευρώπη εκατομμύρια ανθρώπους νεκρούς και καταστροφές.”

Επίσης, επεσήμανε ότι: “οφείλουμε να θυμόμαστε και να θυμίζουμε στις επόμενες γενιές. Από εκεί και πέρα, στη παρούσα φάση , οφείλουμε να είμαστε απέναντι σε όλους τους νέους πολέμους που έχουν ξεσπάσει στην Ευρώπη και τη γειτονιά μας.

Πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες να υπάρξει ειρήνη με δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τις γενοκτονίες ολόκληρων λαών και να μένουμε σιωπηλοί. Η ειρήνη είναι απαραίτητη όσο ποτέ.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!