Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων,ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών,ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ενότητα Πολιτών” κ. Μάκης Χρυσοστόμου.Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:
“Αγαπητοί συνάδελφοι,
 Σε αυτή την πρωτόγνωρη και τρομακτική κατάσταση την…
οποία βιώνουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες, με αυξημένο το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, έχει έρθει πλέον η ώρα να δράσουμε στηριζόμενοι στο αίσθημα της συλλογικής ευθύνης. Οι πολίτες έκαναν το χρέος τους και συμμορφώθηκαν με τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την υγεία όλων μας και τώρα πρέπει η Διοίκηση να τους στηρίξει, ώστε να επανεκκινηθεί η οικονομία και να μειωθούν οι απώλειες στο ελάχιστο δυνατό.
 Ένας από τους κλάδους που επλήγησαν καίρια από τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είναι ο κλάδος της εστίασης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τέλος Μαΐου θα ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα εστίασης, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ομαλή επαναλειτουργία τους γιατί είναι ο κλάδος αυτός που περισσότερο από τους άλλους θα βοηθήσει στην άμεση επανεκκίνηση της κανονικότητας όχι μόνο γιατί βοηθάει στην επανα-κοινωνικοποιήση όλων μας, αλλά γιατί κάνει αυτό που λέμε το «χρήμα να γυρίζει».

Γνωρίζουμε ότι ένα από τα μέτρα προφύλαξης μετάδοσης του ιού θα είναι η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων πελατών κάθε καταστήματος. Αυτό, όμως, σημαίνει μείωση των τραπεζιών τουλάχιστον στο μισό και, ως εκ τούτου, μείωση του τζίρου αντιστοίχως.
Για τον λόγο αυτό, πρέπει ως Δήμος να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης είτε αυξάνοντας τα τετραγωνικά μέτρα του ανοιχτού χώρου που καταλαμβάνουν, όπου αυτό είναι δυνατόν χωρίς την παρεμπόδιση πεζών και οχημάτων, φυσικά, είτε μειώνοντας τα τέλη για τη χρήση του χώρου αυτού. Επίσης, για τους επιχειρηματίες που έχουν ήδη πληρώσει τα τέλη αυτά, θα πρέπει είτε να τους επιστραφεί το ποσό της μείωσης είτε να βρεθεί κάποια άλλη αντισταθμιστική μέθοδος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ή η Οικονομική Επιτροπή πρέπει να πάρει άμεσα την απόφαση αυτή, καθώς όλοι γνωρίζουμε τους ρυθμούς εκτέλεσης της κάθε μας απόφασης. Πρόκειται για ένα μέτρο απλό, εύκολο και χωρίς οικονομική ζημία για τον Δήμο, το οποίο όμως θα συμβάλλει ουσιαστικά και αποφασιστικά στην επιβίωση των καταστημάτων εστίασης αλλά και το πιο σημαντικό, στην αναζωογόνηση της τοπικής κοινωνίας.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και ως Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, θεωρώ χρέος μου να συνεισφέρω όσο μπορώ στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καραντίνας χωρίς καμία διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά μόνο με διάθεση συνεργασίας.
 Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους! 
 Μάκης Χρυσοστόμου”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!