Μακρόν: Παρίσι και Βερολίνο θα συνεχίσουν να πιέζουν για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Την πρόθεση Γαλλίας και Γερμανίας να εντείνουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία μέσω νέων κυρώσεων διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.
Σε δηλώσεις του, έχοντας στο πλευρό του τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε: «Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση προκειμένου επιπρόσθετες κυρώσεις να επιβληθούν από εμάς, και είμαστε έτοιμοι για αυτό. Το ίδιο αναμένουμε και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να αναγκάσουμε τη Ρωσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Ο κ. Μακρόν επισήμανε ότι «οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας» για να φανεί αν η Μόσχα προτίθεται να δώσει σαφείς ενδείξεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα και με τις προσδοκίες του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033