Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του ενέκρινε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα” προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2023-2024 από όσα σχολεία επιθυμούν.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος προσφέρεται δωρεάν, με σκοπό οι μαθητές/τριες να γίνουν οι συνειδητοί κληρονόμοι της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα προστατεύσουν τα μνημεία και θα αγωνισθούν για τη διάσωσή τους, προκειμένου αυτά να συνεχίσουν να μας διδάσκουν στο διηνεκές.
Να θυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν κάθε χρόνο με επιτυχία σχολεία από την Πρέβεζα, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι που εντάσσονται σε αυτό είναι το Ωδείο, το Θέατρο και το Στάδιο της Νικόπολης καθώς και το Θέατρο και το Βουλευτήριο της Κασσώπης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!