Η οργή που ξεχείλισε στη σημερινή κινητοποίηση των Αστυνομικών της Ηπείρου, ξέσπασε πάνω στον άσημο εν πολλοίς, Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη για κομματικά καθήκοντα βασικά στην περιοχή μας, του Υφυπουργού που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, βουλευτής Ηλείας και από τους λιγότερο προβεβλημένους και γνωστούς της δεύτερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτέλεσε την αφορμή για να πραγματοποιηθεί η ένστολη κινητοποίηση το πρωί της Τετάρτης, μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο των Ιωαννίνων. Την κινητοποίηση αυτή προκάλεσε ο διαρκής εμπαιγμός της πολιτείας απέναντι στα όργανα της τάξης που το τελευταίο διάστημα όμως, έχει περάσει πια στο επίπεδο της απαξίωσης και της μετατροπής των Αστυνομικών σε δημοσίους υπαλλήλους β΄ κατηγορίας, με κορυφαίο γεγονός την τροπολογία της Μεγάλης Τετάρτης, με την οποία ορίστηκε οι αστυνομικοί που μετακινούνται κατόπιν εντολής της υπηρεσίας τους, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να αποζημιώνονται για τα έξοδα διαμονής τους στις δύο πόλεις, με το εξευτελιστικό ποσό των 29 ευρώ!

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν γνωστή στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που κατά ορισμένες πληροφορίες, έκανε δεύτερες σκέψεις για το αν έπρεπε όντως να βρεθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο των Ιωαννίνων την ώρα της ένστολης διαδήλωσης. Πιθανά ο κ. Νικολακόπουλος σκέφτηκε πως δεν είχε να φοβηθεί για τίποτα από τους Αστυνομικούς αλλά μάλλον, εκτίμησε λάθος…

Η οργή των Αστυνομικών, κάποιοι εκ των οποίων κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του Υφυπουργού την ώρα που περνούσε την είσοδο του Μεγάρου της Αστυνομίας, ξέσπασε στο πρόσωπό του αλλά κατευθυνόταν κατά της πολιτείας που απαξιώνει τους δημόσιους λειτουργούς με τέτοιο τρόπο, τους υποαμείβει, τους αφήνει σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και οχήματα και θέτει διαρκώς σε κίνδυνο τη ζωή τους, αναθέτοντας ακόμα και καθήκοντα που δεν έπρεπε να εκτελούνται από την Αστυνομία και τους ίδιους, μετατρέποντάς τους κακούς “μπάτσους”.

Μαύρες σημαίες, γιούχα, κόρνες και συνθήματα υβριστικά από ένα εξαγριωμένο πλήθος κατά της πολιτείας είχαν να ακουστούν στα Γιάννενα αρκετό καιρό και θύμισαν τις μαύρες μνημονιακές μέρες της χώρας μας.

Οι εικόνες αυτές σε συνδυασμό με την πάσχουσα υγεία εδώ και καιρό που κατά την επιλογή της κυβέρνησης θα πρέπει να πληρώνουμε για να εξυπηρετούμαστε πιο γρήγορα, δεν ταιριάζουν με το κλίμα ευημερίας και επίπλαστης ανάπτυξης που πλασάρεται από την κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό και ενόψει εκλογών.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!