Με τον καθιερωμένο αγιασμό και τις ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και πρόοδο, άνοιξαν  τα Σχολεία στον Δήμο Ζηρού.
Ο αγιασμός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο και 2ο Γυμνάσια και στο Λύκειο Φιλιππιάδας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζής.
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του εξήρε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και διευθυντών των Σχολείων, με τη συνδρομή των οποίων τα Σχολεία του Δήμου Ζηρου κατατάσσονται σε εκείνα με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχόντων πανελληνίως.
Ο ίδιος υπογράμμισε την άψογη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στον Δήμο και την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και με τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου.
Τις μαθήτριες και τους μαθητές τους παρότρυνε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα λάβουν, ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, σημείωσε ότι: “Αξίζει να κάνετε θυσίες τη φετινή χρονιά διότι αυτές θα σας ανταμείψουν στη μετέπειτα πορεία σας”.
Επίσης ο κ. καλαντζής πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα είναι διαρκώς στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων, υπογραμμίζοντας ότι η εκπαίδευση βρίσκεται στις πρώτιστες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.
Τέλος ευχήθηκε στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς και κηδεμόνες καλή αρχή και μία σχολική χρονιά παραγωγική, με υγεία, αισιοδοξία και πρόοδο.
Στους μαθητές διαβάστηκαν μηνύματα του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου και του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερακάκη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!