Στις εργασίες του 11ου Βαλκανικού Συνεδρίου Αρθροσκόπησης, Αθλητιατρικής, Χειρουργικής Γόνατος και Τραυματολογίας συμμετείχαν πάνω από 200 ορθοπεδικοί και φυσικοθεραπευτές. Επίσης συμμετείχαν αρκετοί οι νοσηλευτές καθώς και φοιτητές της ιατρικής.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης  των Ιωαννίνων που εξελίχθηκε το επιστημονικό πρόγραμμα συμμετείχαν ορθοπεδικοί από 16 χώρες όπως Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία, Ιταλία και από όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Κροατία Σλοβενία, Ρουμανία, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία.

Στο ανατομείο της ιατρικής σχολής για δύο μέρες έγινε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αρθροσκόπηση, την χειρουργική του ώμου και του γόνατος σε ανατομικά παρασκευάσματα. Συμμετείχαν 60 εκπαιδευόμενοι 20 εκπαιδευτές και βοηθοί εκπαιδευτών.

Στην τελετή έναρξης της εκδήλωσης χαιρέτησαν η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου ο δήμαρχος της πόλης Δημήτριος Παπαγεωργίου η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, καθώς και πολλοί άλλοι διεθνείς και εγχώριοι επιστημονικοί φορείς. Η ομιλία του προσκεκλημένου ομιλητή φιλολόγου και συγγραφέως Σπύρου Γόγολου με θέμα την ενότητα των Βαλκάνιων και τον ρολό της επιστήμης σε αυτήν, ανέδειξε και την προσφορά του Γιαννιώτη γιατρού Γεωργίου Νούλη (1849-1915) στην παγκόσμια ορθοπαιδική και τις αθλητικέ κακώσεις. Η παράλληλή προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ιωάννινα» του Μενέλαου ανέδειξε τις ομορφιές της περιοχής μας.

Στο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό χώρο εκδηλώσεων της πόλης μας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική φιλοξενία την ελληνική και ντόπια μουσική παράδοση και γεύσεις της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής,

Χρήστος Δ Παπαγεωργίου

Διευθυντής Ορθοπαιδικής Ε.Σ.Υ.

Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!