Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των κρηπιδωμάτων στο υπόλοιπο τμήμα της παραλίας της Πρέβεζας, οι οποίες είχαν διακοπεί τη θερινή περίοδο προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της πόλης.
Η χρήση ιδιαίτερου εξοπλισμού διάτρησης που χρησιμοποιήθηκε στη 2η φάση του έργου αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των πολλών και μεγάλων σπηλαιώσεων που έχουν εντοπιστεί στο υποθαλάσσιο τμήμα της παραλίας.
Οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε ποσοστό 65% και κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος με ορίζοντα ολοκλήρωσης την άνοιξη του 2023.
Το έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ κατασκευάζεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα καθιζήσεις και διαβρώσεις, ενώ περιλαμβάνει την εγκατάσταση deck πλάτους 1.20 μέτρων πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν pillars και δέστρες για τα ελλιμενισμένα σκάφη, πλακόστρωση, επιδαπέδιο φωτισμό, παγκάκια καθώς και υποδομές για όμβρια ύδατα και οπτικές ίνες ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν πάλι εκσκαφές στην παραλία .
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία:
“Όπως είχαμε από την αρχή προγραμματίσει, το υπόλοιπο τμήμα αποκατάστασης κρηπιδωμάτων και ανάπλασης της παραλίας ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του έργου πριν την έναρξη του καλοκαιριού και η απόδοσή του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην παραλία αναβαθμίζοντάς την λειτουργικά και αισθητικά”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!