Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους που το 1854 θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα.

Ανήμερα της εορτής στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους πιστών, των πολιτικών και των στρατιωτικών αρχών της πόλης τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου, και συλλειτουργούντων  του Επισκόπου  κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

 

 

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεκάδες πιστοί κατέκλυσαν το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι στην χάρη του θαυματουργού Αγίου που σε δύσκολους καιρούς παραμένει φωτοδότης με το έργο του και την θεάρεστη ζωή του.

Αμέσως ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο και στην παραλία της πόλης συνοδεία της φιλαρμονικής Ορφέας  όπου συμμετείχε το χορευτικό του Δήμου και άγημα από την ΑΕΝ και την  Πυροσβεστική.

 

 

 

 

Την εικόνα του Αγίου μετέφεραν σπουδαστές της ΑΕΝ.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας-βουλευτής Ιωαννίνων  Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα.

 

 

 

 

 

 

Οι εκδηλώσεις  για τον Πολιούχο θα συνεχιστούν στις  5:30 το απόγευμα  του Σαββάτου όπου  θα  ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ  στις 7:30 θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!