Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική επέτειος  της 25ης Μαρτίου 1821, στο Δήμο Ζίτσας. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην έδρα του Δήμου, την Ελεούσα,  με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση.

Πλήθος κόσμου για άλλη μια φορά κατέκλυσε την πλατεία Δημαρχείου και την λεωφόρο Δημοκρατίας και παρακολούθησε τη νεολαία του Δήμου που με υπερηφάνεια παρέλασε, τιμώντας τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Οι μαθήτριες και μαθητές παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, των Λυκείων καθώς και  μέλη τμημάτων χορευτικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων του Δήμου απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του Δημάρχου Ζίτσας, Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικών Συμβούλων,  εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και χιλιάδων κόσμου που πλημύρισαν το χώρο της παρέλασης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα  της Εθνικής Επετείου, με τη Δοξολογία στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ελεούσα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο, εκπρόσωπους της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, τον Πρόεδρο της κοινότητας Ελεούσας,  τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωπους του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων και της Εθνικής Αντίστασης καθώς και εκπρόσωπους τοπικών συλλόγων, φορέων, αθλητικών σωματείων και οργανώσεων κομμάτων.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!