Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κόνιτσα. 

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Κόνιτσας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τους μαθητές.  

Το πρωί της 25ης Μαρτίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων έξω από το Δημαρχείο, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τμήμα των ενόπλων δυνάμεων.  

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας κυρία Χριστίνα Σεμερτζίδου με θέμα: «Το διαχρονικό μήνυμα της 25ης Μαρτίου», ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στον χώρο του Δημαρχείου. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση από τμήμα του 583 Τ.Π. και τμήμα της Εθνοφυλακής, καθώς και με παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Κατσίλη. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – πρώην Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ο Διοικητής του Τάγματος Προκαλύψεως Κόνιτσας Αντισυνταγματάρχης Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Ζιώγας Ιωάννης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Υπαστυνόμος  Α΄ Νάκος Παναγιώτης, ο Διοικητής του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αστυνόμος Α΄ Φερεντίνος Ιωάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κόνιτσας Αντιπύραρχος Παύλου Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κόνιτσας Νικόλαος Τσιαλιαμάνης, Δημήτριος Χήρας και Αριστείδης Λαζογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Σπανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Παπασπύρου, Βασίλειος Σπανός, Κατερίνα Δημάρατου, Γεώργιος Ρόμπολος, Ελένη Νίνου, Νικόλαος Καλτσούνης, Μιχάλης Μιχαλόπουλος, Δήμητρα Λάκκα, Παναγιώτης Τσιγκούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου Βασίλειος Μάτσιας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης και Πρόεδροι των λοιπών Κοινοτήτων του Δήμου μας, ο Κωνσταντίνος Παγανιάς ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ιωαννίνων, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, εκπρόσωποι κομμάτων, τοπικών φορέων, οργανώσεων και πλήθος κόσμου. 

Ο Δήμαρχος εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές των εκδηλώσεων και  όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την Κόνιτσα. 

Από το Γραφείο Δημάρχου Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!