Με μια μουσικοχορευτική παράσταση, αντάξια της σημαντικής και βραβευμένης πορείας του, γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηπείρου και της Ελλάδας, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ιωαννίνων.

Οι χορευτές όλων των ηλικιών, μέσα από προγράμματα που τα διέκρινε ο πλουραλισμός και η ομαδικότητα, και με παρουσία, που είχε κύριο γνώρισμα την ποιότητα και την αποφυγή στοιχείων πέραν των αμιγώς παραδοσιακών, τίμησαν όλους όσοι πρόσφεραν στο Τμήμα από εκείνους (από το 1984) και πιστοποίησαν για μια ακόμη φορά τη σημασία που αποδίδουν στις πολιτιστικές αξίες, που απορρέουν από την γνωριμία με την μουσικοχορευτική κληρονομιά Ηπειρωτών και Ελλήνων, με όσα η ίδια περιλαμβάνει.

Παράλληλα τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του Τμήματος δείχνουν ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό, σταθεροποιείται η ανάκαμψη μετά τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία για όλα τα Συγκροτήματα της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο εντασσόταν και η αθρόα προσέλευση και το θερμό χειροκρότημα, εκατοντάδων θεατών, που όχι μόνο κάλυψαν την ανώτερη πρόβλεψη των διοργανωτών, αλλά ήταν πολλοί παραπάνω.

Στις σημαντικές και συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης περιλαμβάνεται η βράβευση από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Πολιτιστικών Θεσμών και Εκδηλώσεων του Δήμου Ιωαννίνων κ. Μηνά Πασχόπουλο, των τριών δασκάλων χορού του Τμήματος, εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, κκ Ηλία Γκαρτζονίκα, Νίκο Νούσια και Βασίλη Ράπτη, που συμπλήρωσαν 40 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς (από την πρώτη μέρα ίδρυσης του, το 1984) στο Τμήμα και την Ήπειρο, ενώ για 30 χρόνια διδάσκουν σε αυτό.

Οι μουσικοί που συνόδεψαν τους χορευτές ήταν οι: Βασίλης Παπαγεωργίου, Γιώργος Πατσούρας, Σωτήρης Κατσούρας, Βασίλης Τσίκας, Διαμαντής Παπαναστασίου, Σαράντης Δράμαλης και Αποστόλης Δουγαλής.

Η παράσταση έγινε στο Πάρκο Λιθαρίτσια, με θέα τη λίμνη Παμβώτιδα και το Κάστρο Ιωαννίνων, συνεχίζοντας ανάλογες επιλογές του Τμήματος σε σημεία της πόλης, προβάλλοντας το πολιτιστικό στοιχείο σε συνδυασμό με το ιστορικό και το τουριστικό.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!