Αν επιθυμείς να περάσεις στο Νησί της Παμβώτιδας, χωρίς την παρουσία τρίτων, χωρίς να συνωστιστείς με κόσμο, τουρίστες και λοιπούς… η Περιφέρεια Ηπείρου πρόβλεψε και πλέον θα λειτουργούν δύο “ταξί” μέσα στη Λίμνη Παμβώτιδα.

Πρόκειται για δύο νέες άδειες για πλωτά μέσα-καραβάκια που εγκρίθηκαν από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου το μεσημέρι της Πέμπτης, στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του σώματος. Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήλθε σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του σώματος, με την προηγούμενη σύνθεσή του, όταν δόθηκαν δύο ακόμα άδειες, για συγκοινωνιακούς πλόες. Η διαφορά με τα νέα “ταξί” είναι πως δεν θα εκτελούν συγκοινωνιακούς πλόες, δεν θα είναι ενταγμένα δηλαδή τα “ταξί” στο πρόγραμμα δρομολογίων που εκτελούν τα κανονικά καραβάκια.

Οι άδειες δόθηκαν στους μοναδικούς δύο αιτούντες – ήταν αιτούντες και στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία – και έτσι ικανοποιήθηκε πλέον κάθε εκφρασθέν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σαν θέση αφετηρίας των ταξί προτάθηκε να οριστεί το Πέραμα, οι ώρες λειτουργίας των ταξί να είναι όλο το 24ωρο, να υπάρχει το περιθώριο διενέργειας συγκοινωνίας και το βράδυ όταν η κανονική συγκοινωνία ουσιαστικά σταματά. Θα μπορούν να λειτουργούν και τα δύο ταξί μαζί και θα έχουν την αποκλειστικότητα στη γραμμή Πέραμα-Νησί που έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια και θα ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά. Σημεία επιβίβασης-αποβίβασης και στάσης θα είναι το υπάρχον λιμάνι και στα Ιωάννινα το “12” ή σε μέρες κακοκαιρίας στην πλατεία Μαβίλη, η κλήση θα γίνεται τηλεφωνικά και το κόμιστρο θα ανέρχεται στα 45 ευρώ ανά διαδρομή με μέγιστο όριο επιβατών τα 15 άτομα.

Το θέμα των νέων αδειών όσο κι οι αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των πλωτών της Λίμνης, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!