Το Photometria International Photography Festival ανακοινώνει τη συνεργασία του με την εταιρία Δαμκαλίδης ΑΕ, επίσημη αντιπροσωπεία της Nikon για την Ελλάδα από το 1974. Για την άρτια διεξαγωγή του διαγωνισμού με θέμα «Constructed Realities» και κριτή τον Martin Parr, η εταιρία Δαμκαλίδης ΑΕ βραβεύει τον πρώτο νικητή με τη φωτογραφική μηχανή NIKON Z 30 και το φακό NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR.

Με τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς την εταιρία Nikon – Δαμκαλίδης ΑΕ, υπενθυμίζουμε πως ο διαγωνισμός με θέμα «Constructed Realities» βρίσκεται σε εξέλιξη και δέχεται προτάσεις έως τις 31/5 με δωρεάν συμμετοχή.

Constructed Realities

Σε έναν κόσμο όπου οι αντιλήψεις διαμεσολαβούνται όλο και περισσότερο και η ίδια η πραγματικότητα μπορεί να φαίνεται άπιαστη, προσκαλούμε τους φωτογράφους να εξερευνήσουν την πολύπλευρη φύση των κατασκευασμένων πραγματικοτήτων μέσα από τον φακό τους.

Η φωτογραφία είχε πάντα τη δύναμη να συλλαμβάνει και να διαμορφώνει αφηγήσεις, αλλά στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι γραμμές μεταξύ πραγματικότητας και κατασκευής θολώνουν περισσότερο από ποτέ. Από προσεκτικά επιμελημένες ροές μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως εικόνες που δημιουργούνται από AI, η κατανόησή μας για το τι είναι πραγματικό αμφισβητείται συνεχώς.

Σκεφτείτε πώς η σκηνοθετημένη φωτογραφία μπορεί να χειραγωγήσει τις αντιλήψεις, παρουσιάζοντας μια προσεκτικά κατασκευασμένη εκδοχή της πραγματικότητας. Βγείτε σε ονειρικούς κόσμους όπου η πραγματικότητα λυγίζει και ανατρέπεται, προσφέροντας ματιές σε εναλλακτικές διαστάσεις ύπαρξης. Σκεφτείτε την επιρροή της προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης, όπου οι εικόνες χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν τις απόψεις και να διαστρεβλώσουν τις αλήθειες.

Οι «Κατασκευασμένες Πραγματικότητες» προσκαλούν τους φωτογράφους να ξεπεράσουν τα όρια της δημιουργικότητας και της φαντασίας, να προκαλέσουν σκέψη και να εμπνεύσουν διάλογο. Είτε μέσω εννοιολογικών συνθέσεων είτε μέσω αφηγήσεων σε στυλ ντοκιμαντέρ, ενθαρρύνουμε τους καλλιτέχνες να αμφισβητήσουν τις αντιλήψεις και να αμφισβητήσουν τις κατασκευές που διαμορφώνουν την κατανόησή μας για την πραγματικότητα.

Ελάτε μαζί μας στην εξερεύνηση της περίπλοκης ταπισερί των κατασκευασμένων πραγματικοτήτων, όπου η αλήθεια και η μυθοπλασία συγκλίνουν και όπου κάθε εικόνα έχει τη δυνατότητα να αποκαλύψει, να παραμορφώσει ή να φανταστεί εκ νέου τον κόσμο γύρω μας. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να περιπλανηθεί ελεύθερα καθώς περιηγείστε στα βασίλεια της αντίληψης και της ψευδαίσθησης.

Βραβεία διαγωνισμού

  • 1η θέση: Φωτογραφική μηχανή NIKON Z 30 με το φακό NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR, ευγενική χορηγία της Δαμκαλίδης ΑΕ
  • 2η θέση: Χρηματικό έπαθλο 500 €

Επιπροσθέτως, ένας από τους κορυφαίους τρεις διακριθέντες αποκτά την ευκαιρία να συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση με ατομική έκθεση.

Η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού Photometria Awards 2024 θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της 16ης διοργάνωσης του Photometria International Photography Festival και θα συνεχίσει το ταξίδι της μετά τη λήξη του φεστιβάλ.

Αποτελέσματα

  • Τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν εντός δύο μηνών από το πέρας της καταληκτικής υποβολής συμμετοχών.
  • Τα αποτελέσματα των 3 νικητών θα ανακοινωθούν με την έναρξη του φεστιβάλ.

Η δέσμευση της εταιρείας Nikon – Δαμκαλίδης ΑΕ για την ποιότητα, συναντά την αφοσίωσή μας για την πραγματοποίηση ενός ακόμα επιτυχημένου φεστιβάλ φωτογραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://www.photometria.gr/diagonismoi/photometria-awards/

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!