Μέχρι το απόγευμα σήμερα αναμένεται να δοθεί προσωρινή λύση στον δρόμο μεταξύ Δίστρατου και Κόνιτσας στη θέση Ασπροπόταμο προς Άρματα που ως γνωστόν έχει κοπεί στα δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate.gr συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, παλεύοντας κυριωλεκτικά με ένα εξαιρετικά έντονο κατολισθητικό φαινόμενο, η λύση ωστόσο αναμένεται εντός της ημέρας και θα είναι προσωρινή και μόνο για οχήματα τύπου 4×4 και Ι.Χ και σε καμία περίπτωση για λεωφορεία. Χθες βρέθηκε στο σημείο το ΙΓΜΕ, καθώς ταυτόχρονα τρέχουν οι έρευνες για τη μόνιμη λύση του προβλήματος και ανάλογα με τις γνωμοδοτήσεις και προτάσεις που θα υποβληθούν θα προχωρήσει η διαδικασία.

Ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέει πολλά χωριά, το Δίστρατο, την Κόνιτσα, τον Άγιο Ελευθέριο, το Παλιοσέλι, και φτάνει μέχρι τη Βασιλίτσα και τον Σμόλικα.

Οι κάτοικοι εξαγριωμένοι από την κατάσταση απειλούν πως αν δεν γίνουν εργασίες αποκατάστασης θα διακόψουν όποια σύνδεση με τα χωριά και δεν θα αφήσουν ούτε τους δικαστικούς εκπροσώπους να μεταβούν στα χωριά την Κυριακή των ευρωεκλογών.Η ζημιά είναι περίπου 500 μέτρα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!