Μείωση ποινών για τη συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα – Ένοχοι επτά κατηγορούμενοι

Μείωση ποινών για τη συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα – Ένοχοι επτά κατηγορούμενοι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ποινές μικρότερες από τις πρωτόδικες επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων σε αρκετούς από τους κατηγορούμενους για την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2023 στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού.

Το Εφετείο έκρινε ομόφωνα ενόχους επτά κατηγορούμενους, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από πέντε έως έξι έτη, με την αναγνώριση ελαφρυντικών. Οι συγκεκριμένοι επιστρέφουν στις φυλακές για την έκτιση των ποινών τους.

Σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή, ενώ ένας απαλλάχθηκε.

Αν και αρχικά η υπόθεση είχε αποδοθεί σε οπαδικές διαφορές, τελικά δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί αθλητικής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως οι επτά βασικοί κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινές από 11 έως 14 χρόνια κάθειρξης, για απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα συναφή αδικήματα.

Με πληροφορίες από το ertnews.gr

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google