«Το δήθεν επίδομα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης το Σάββατο στη Βουλή τερμάτισε τον επιδοματικό λαϊκισμό της Κυβέρνησης, αν και είναι δεδομένο πως θα δούμε πολλά ακόμα παραδείγματα τέτοια πριν τις εκλογές», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι «2.000 εκατ. ευρώ είναι η καθαρή αισχροκέρδεια δυο διυλιστηρίων ενός ολιγάρχη, από τα οποία η Μητσοτάκης Α.Ε. θα πάρει τα 600 εκατ. ευρώ για να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια των σουπερμάρκετ των ίδιων ολιγαρχών».

«Η Κυβέρνηση, δηλαδή, για άλλη μία φορά παίρνει από την μία τσέπη της ολιγαρχίας και τα βάζει στην άλλη, πουλώντας παράλληλα στους πολίτες επιδοματικό λαϊκισμό, λες κι αυτοί τρώνε κουτόχορτο. Κι όλα αυτά την ώρα που είναι γνωστό κιόλας πως αυτού του τύπου η δήθεν επιδοματική πολιτική, αυξάνει και τις τιμές, δεν τις μειώνει στην πράξη, όπως ακριβώς γίνεται και στην περίπτωση των ενοικίων, αν και πρόκειται βεβαίως για ψιλά γράμματα που δεν απασχολούν την Μητσοτάκης Α.Ε.», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Μόνο η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των βασικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων που προτείνει το ΜέΡΑ25, σε συνδυασμό με το λουκέτο στα σουπερμάρκετ που αισχροκερδούν (μέσω της σύγκρισης του δείκτη αύξησης των τιμών της χονδρικής του κόστους των σούπερ μάρκετ και του δείκτη αύξησης των τιμών της λιανικής, όπου όταν ο δεύτερος δείκτης ανεβαίνει πιο γρήγορα από τον πρώτο διαπιστώνεται καθαρά αυτή η αισχροκέρδεια), μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ουσιαστική λύση στην ακρίβεια».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!