Ειδική ρύθμιση για τους μαθητές-αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων ζητά η Μερόπη Τζούφη, καλώντας τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε ειδική ρύθμιση.

Όπως αναφέρει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, οι μαθητές-αθλητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στους αγώνες, καθώς συμπίπτουν με τις προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις και τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Συνεπώς, είτε θα χάσουν τις εξετάσεις είτε τους αγώνες.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής της Νέας Αριστερά καλεί τον Κυριάκο Πιερρακάκη να προχωρήσει σε ρύθμιση που θα επιτρέπει στους μαθητές να αγωνιστούν και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

– προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού
Θέμα: «Άμεση λύση για τους μαθητές-αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας»

Σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα έγγραφα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ), οι μαθητές-αθλητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στο προπονητικό κοινόβιο από 02.05.2024 έως 30.05.2024 ώστε να προετοιμαστούν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ουγγαρία 1 έως 2 Ιουνίου 2024. Δεδομένου ότι οι αγώνες συμπίπτουν με τις προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις και τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι μαθητές-αθλητές της Εθνικής Ομάδας που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αδυνατούν να λάβουν μέρος στους αγώνες ή και στην περίπτωση που το κάνουν θα χάσουν τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις αντιμετωπίζοντας σοβαρό δίλημμα.
Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
– Πρόκειται να προχωρήσει σε ειδική ρύθμιση ώστε οι μαθητές-αθλητές να συμμετάσχουν τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων όσο και στις μαθητικές εξετάσεις;

Η ερωτώσα βουλευτής
Τζούφη Μερόπη

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!