“Συνάντηση με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Μιχάλη Τσοβίλη και με εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάββας Δημητριάδης και οι υπεύθυνοι του τομέα Υγείας Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  Δημήτρης Τζιάλλας και Λάμπρος Παπανδρέου. 

 

Το ΕΚΑΒ καλείται να καλύψει ένα μεγάλο σε όγκο έργο, που περιλαμβάνει τα επείγοντα, καθώς και τα χρόνια περιστατικά, τις διακομιδές,  αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας με τα ορεινά χωριά μας και τη δύσκολη, πολλές φορές πρόσβαση, το έργο των ανθρώπων του ΕΚΑΒ γίνεται ακόμη πιο σημαντικό. 

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αναδείχθηκαν ως κύρια ζητήματα η παλαιότητα του στόλου των ασθενοφόρων και η ανάγκη άμεσης ανανέωσής του, η ένταξη  των εργαζόμενων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αλλά και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού. Σημαντικό ζήτημα για την ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ αποτελεί η επικαιροποίηση του οργανογράμματος του οργανισμού και η ένταξη σε αυτό όλων των αντικειμένων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του, στην κατεύθυνση της πλήρους αξιοποίησης του προσωπικού και των δυνατοτήτων του με στόχο την  καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

 

Επίσης η παράταση όλων των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και η προκήρυξη των απαραίτητων μόνιμων θέσεων (με αυξημένη μοριοδότηση για όσους υπηρετούν σήμερα στο ΕΚΑΒ, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ), κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση τόσο των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η πανδημία όσο και των μόνιμων αναγκών του πληθυσμού. 

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δείξει αδιαφορία για την στελέχωση της Δημόσιας Υγείας συνολικά, και αυτό φαίνεται από την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και στο ΕΚΑΒ. Η πανδημία, φαίνεται, ότι απλώς καθυστέρησε την εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποίηση πολλών τμημάτων του ΕΣΥ, για την εφαρμογή ΣΔΙΤ σε δημόσιες δομές υγείας, χωρίς να εξαιρεί από αυτές και το ΕΚΑΒ. 

 

Πρόσφατα δημοσιεύματα μάλιστα κάνουν λόγο για σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα με αντικείμενο την αναδιάταξη των δομών υγείας και εύλογα αναρωτιόμαστε τί μέλλον επιφυλάσσει η Νέα Δημοκρατία για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων αλλά και τις υπόλοιπες δομές υγείας της περιοχής μας.”

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σταθερά και αταλάντευτα προσηλωμένος στην ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο αποτελεί την μοναδική καταφυγή για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, για όλα τα δύσκολα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Απαιτείται άμεση και ουσιαστική ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και όχι σχέδια υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησής τους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!