Τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

«Η ομοφοβία και η τρανσφοβία δε μπορούν να γίνουν ανεκτές» τόνισε η Μερόπη Τζούφη για την επίθεση που δέχθηκαν δύο τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στη συχνότητα του Flash 99.4, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως «η αυτοδικία του όχλου και το μίσος οδηγούν στον εκφασισμό, ενώ σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία όλοι οι πολίτες δικαιούνται σεβασμού και ασφάλειας».

Νόμος για ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αναφορικά με το νόμο του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση παραβίασε το Σύνταγμα και το Άρθρο 16 για να ιδρύσει ιδιωτικά, να υπονομεύσει τα δημόσια και να μετατρέψει τις σπουδές σε εμπόρευμα».

Επεσήμανε πως οι υπουργοί και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επαναλάμβαναν για τρεις ημέρες τα ίδια ψέματα – μεταξύ αυτών πως η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση αναφορικά με τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Την ίδια στιγμή «φούσκωναν» τα νούμερα των φοιτητών που -δήθεν- θα έρθουν να σπουδάσουν στα ιδιωτικά ή έδιναν εξωπραγματικές προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ. Όπως σημείωσε, «ο νόμος δίνει την ευκαιρία σε ιδιωτικά κολέγια να μετατραπούν σε πανεπιστήμια, όπως και σε κερδοσκοπικά funds να ιδρύσουν αμφιβόλου ποιότητας εκπαιδευτήρια με ακριβά δίδακτρα».

Πόρισμα για τα Τέμπη

Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο έγκλημα των Τεμπών και το πόρισμα της Νέας Αριστεράς, υπογραμμίζοντας πως ο αγώνας θα συνεχιστεί για να κερδίσει η αλήθεια και να ηττηθεί η συγκάλυψη που επιχειρεί εδώ και ένα χρόνο η Νέα Δημοκρατία.

– εδώ το σχετικό απόσπασμα: https://www.facebook.com/meropitzoufi/videos/1116261899575483

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!