«Το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο είναι εκλογοθηρικό, αντιδημοκρατικό και εργαλειοποιεί τους απόδημους» υποστήριξε η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή. Μιλώντας για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε πως η Νέα Αριστερά τάχθηκε εξ αρχής κατά καθώς σκόπιμα η κυβέρνηση δεν προβλέπει καμία προϋπόθεση, κατοχυρώνοντας νομικά τη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Υπογράμμισε πως «είναι η πέμπτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρεμβαίνει σε ζητήματα εκλογών είτε γιατί θέλει να αποτρέψει μια μελλοντική επάνοδο της Αριστεράς στη διακυβέρνηση, είτε γιατί επιδιώκει το μονοκομματικό κράτος της Δεξιάς στην τοπική αυτοδιοίκηση, το κοινοβούλιο και την ευρωβουλή».

Αναφορικά με την αντισυνταγματική και εκπρόθεσμη «τροπολογία Κεραμέως», που επεκτείνει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε ότι «αφού το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν και να υποτάσσονται στο φαινομενικά δημοφιλές κυβερνητικό αφήγημα, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια πρωτοφανή θεσμική εκτροπή που ευτελίζει τη Βουλή και προσβάλλει όλα τα κόμματα και όλους τους πολίτες».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να λάβει άμεσα μέτρα ώστε «να σταματήσει εδώ και τώρα η απαξίωση του κοινοβουλίου, η ποδοπάτηση των δημοκρατικών λειτουργιών και η απομάκρυνση από κάθε καλή ευρωπαϊκή πρακτική». Παράλληλα κάλεσε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης – και κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο και την τροπολογία, να υπερασπιστούν το Σύνταγμα και τη δημοκρατική τάξη.

– εδώ το video της ομιλίας: https://youtu.be/pjnLtBRKUsU

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!