«Το υπουργείο Υγείας, με το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη νέων Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με εγκεφαλικό, συνεχίζει τα σχέδια επί χάρτου χωρίς να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση, προσωπικό και εξοπλισμό», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή.

Όπως ανέφερε η βουλευτής Ιωαννίνων, «η κυβέρνηση ψηφίζει τη δημιουργία νέων ΜΑΦ, οι οποίες θα λειτουργήσουν με μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη, αποδυναμώνοντας περαιτέρω το δημόσιο σύστημα υγείας». Σημείωσε επίσης πως με το τρόπο αυτό, οι νέες μονάδες δεν πρόκειται να προσφέρουν αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες, ειδικά για τα βαριά περιστατικά που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό και εμπλοκή διαφορετικών ειδικοτήτων.

Αναφερόμενη στις συνθήκες που επικρατούν στην Ήπειρο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, υπογράμμισε πως περισσότεροι από 1.900 άνθρωποι περιμένουν στη λίστα χειρουργείου, γιατί δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να τους εγχειρήσει. Επίσης, οι διακομιδές του ΕΚΑΒ στα εξιτήρια έχουν σταματήσει και όσοι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα πληρώνουν πανάκριβα ιδιωτικά ασθενοφόρα. Παράλληλα, οι ελλείψεις σε νοσηλευτές είναι τεράστιες, η ογκολογική κλινική αποδεκατισμένη και οι εντατικολόγοι της ΜΕΘ μετακινούνται στο Αγρίνιο για να καλύψουν εμβαλωματικά και πρόχειρα τις εκεί ανάγκες.

Κλείνοντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε πως η κατάσταση στη δημόσια υγεία επιδεινώνεται καθημερινά, ενώ κάθε νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ δυσχεραίνει την κατάσταση για χιλιάδες υγειονομικούς και ασθενείς.

 

εδώ το video της ομιλίας: https://youtu.be/CNJVgJJFtHg

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!