Τη μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ) που είχαν προσληφθεί στις 02.05.2019 και πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλαγής εργασιακής σχέσης στις 30.04.2024, ζητά η Μερόπη Τζούφη.

Με ερώτησή της προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς τονίζει πως το υπουργείο προχώρησε με τροπολογία σε αναίτια παράταση που καθυστερεί τη μονιμοποίησή τους για μετά το Φεβρουάριο του 2025. Όπως αναφέρει πρόκειται για αδικία σε βάρος των Πυροσβεστών που πληρούσαν τα κριτήρια, δεδομένου ότι τόσο το 2020 όσο και το 2022 μονιμοποιήθηκαν ΠΠΥ βάσει του ίδιου νόμου.

Επίσης, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογραμμίζει πως τα μεγάλα κενά και οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα παραμένουν, την ώρα που η κλιματική κρίση δημιουργεί όλο και μεγαλύτερες ανάγκες για την πρόληψη πυρκαγιών και την πυρόσβεση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει στην άμεση μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και την αποκατάσταση της αδικίας που έχει προκύψει από σχετική τροπολογία του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!