Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά την κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος – Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών & Εφήβων, σχετικά με την πρόσφατη εγκύκλιο του αρμόδιου υφυπουργού Υγείας για τη διαδικασία εισαγωγής ατόμων κατόπιν εισαγγελικών εντολών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι αστυνομικοί που συνοδεύουν άτομο για ψυχιατρική εξέταση μετά από εισαγγελική εντολή, αποχωρούν από το νοσοκομείο πριν καν αρχίσει η εξέταση χωρίς να υπάρχουν άλλα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, η εγκύκλιος δημιουργεί μια σειρά από ανυπέρβλητα εμπόδια όσον αφορά στους ανήλικους, σχετικά με τη μεταφορά τους μετά την ψυχιατρική αξιολόγηση, αφού συχνά δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη στο νοσοκομείο που εξετάζονται, αλλά και για την επιστροφή τους στην οικογένεια (ή σε πλαίσιο φροντίδας) εφόσον κριθεί πως δεν χρήζουν νοσηλείας.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΨΕ και η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών & Εφήβων ζητούν άμεσες αλλαγές στην εγκύκλιο, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού προκειμένου να είναι ασφαλής η εξέταση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!