Τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για μικρές “ανάσες ελευθερίας” που όλοι χρειαζόμαστε για να τηρήσουμε καλύτερα τα μέτρα.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

  • Επέκταση ωραρίου μετακίνησης έως τις 21:00 όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια
  • Άνοιγμα υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων
  • Λειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων
  • Διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

Η παραπάνω χαλάρωση θα συνοδεύεται από μαζικά δωρεάν, άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία. Θα γίνεται, συγκεκριμένα, ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του. Στόχος της κυβέρνησης είναι να φθάσει η χώρα τα 10.000.000 τεστ ανά εβδομάδα, από τα 300.000 τεστ ανά εβδομάδα που γίνονται τώρα.

«Οι αντοχές και τα κουράγια όλων λιγοστεύουν, η κόπωση όλων μπορεί να θολώνει κάπως την κρίση μας. Να πάρουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει. Εχουμε πάει καλύτερα από πολλές χώρες στον κόσμο και είμαστε η 26η χώρα στην ΕΕ σε κρούσματα» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σκέρτσος.

Τόνισε δε ότι το τρίπτυχο των ατομικών μέτρων γίνεται ακόμα πιο σημαντικό: Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!