“Το Σούλι και το Ζάλογγο είναι ταυτισμένα… με τον αγώνα για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ιστορική παρακαταθήκη για την Ελευθερία του Έθνους μας” σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την 221η επέτειο από το Ολοκαύτωμα του Κουγκίου και της αυτοθυσίας των Σουλιωτών.

“Η δέουσα προσοχή στο παρόν και στο μέλλον σε μια εποχή, που οι προκλήσεις είναι πολλές, είναι η αφοσίωση στην πατρίδα”, συμπλήρωσε και τόνισε, πως “η ελευθερία δε χαρίζεται, αλλά κατακτάται και διατηρείται με αγώνες. Ο εντεταλμένος φορέας σήμερα από το Σύνταγμα για τη διατήρηση αυτής της Ελευθερίας είναι οι ένοπλες δυνάμεις που ισχυροποιούνται και μεταρρυθμίζονται με την υλοποίηση της Ατζέντας, 2030, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των ενόπλων δυνάμεων από το 1974”, τόνισε ο Υπουργός.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Κουγκίου διοργανώθηκαν στον ιστορικό χώρο του Σουλίου από τον ομώνυμο Δήμο και την Περιφέρεια Ηπείρου/ΠΕ Θεσπρωτίας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου. Ακολούθησε απόδοση τιμών στους πεσόντες Σουλιώτες, κατάθεση στεφάνων και παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, φορέων αυτοδιοικητικοί, απόγονοι των Σουλιωτών και πλήθος κόσμου.

ertnews.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!