Με μισόλογα, ακατάληπτα επιχειρήματα και σε ένα ομιχλώδες τοπίο που μόνο ερωτηματικά συνεχίζει να προκαλεί, εξελίσσεται σε ένα ακόμα επεισόδιο, η ιστορία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το θέμα απασχόλησε το πρωί της Τρίτης, τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου και εισηγήθηκε σχετικά ο αρμόδιος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βαγγέλης Σακκάς ο οποίος είχε συντάξει και την αρχική προκήρυξη για το διαγωνισμό του έργου που ως γνωστόν προσέλκυσε εκτός διαγωνισμού, το ενδιαφέρον μιας και μόνο εταιρείας από την Αθήνα, με την οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση η διοίκηση Καχριμάνη.

Το θέμα ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη της Περιφερειακής Επιτροπής ως εξής: “Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 95972/10542/14-06-2024 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Διευκρίνιση επί του ορθού στην με ΑΠ 71316/7890/08-05-2024 Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και λειτουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου και παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας αυτής».

Ο κ. Σακκάς αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες καθώς όπως είπε δεν του επιτρέπεται για την ώρα που εξελίσσονται με άτυπο τρόπο συζητήσεις, ανέφερε μόνο πως διορθώνεται η σύμβαση κατόπιν αιτήματος του υποψήφιου αναδόχου, εταιρείας ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ-Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία, γιατι αυτό τον συμβούλευσε ο νομικός του σύμβουλος… Ο επόπτης της χρηματοδότησης του έργου υπάρχει περίπτωση να ζητήσει να βγει με διαφορετικό τρόπο διαγωνισμού το έργο και ζητείται παράταση στην κατάθεση της οικονομικής προσφοράς.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να υπάρξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο πλήρης ενημέρωση.

Στην όλη κουβέντα, ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης απέφυγε να πει κάτι… παρά μόνο υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ Τράπεζας και ιδιώτη. Αν καταλήξουν οι δυο τους το θέμα θα προχωρήσει και θα έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Απλά, περίεργα πράγματα…

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!