Συνάντηση είχαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο ηγετών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου, καθώς και η στενή συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.
Η Κυπριακή Προεδρία και η Διακυβερνητική Σύνοδος
Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συζητήθηκαν οι θεματικές που θα τεθούν στην επικείμενη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου–Ελλάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Ελλάδα.
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου
Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν ότι οι κυβερνήσεις τους παραμένουν απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Κύπρου, το οποίο χαρακτηρίστηκε έργο στρατηγικής σημασίας. Υπογράμμισαν επίσης ότι το εγχείρημα έχει τη στήριξη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίοι είναι πλήρως ενήμεροι για την πορεία του.
Ενημέρωση για το Κυπριακό
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για την προγραμματισμένη κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 27 Σεπτεμβρίου.
