Αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Γενικά έχουμε δει ένα κρεσέντο τουρκικής ρητορικής κατά της Ελλάδας που είναι προφανώς απαράδεκτο. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που έχει επισημανθεί προς την Τουρκία από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από τις ΗΠΑ. Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Bloomberg,

Μάλιστα, η αναφορά του πρωθυπουργού σε πόλεμο με τη Ρωσία ήρθε σε άσχετη ερώτηση, αναφορικά με τις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδα για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, επιχειρώντας να προωθήσει την κυβερνητική γραμμή περί κινδύνου «ρωσικού δακτύλου» στις επερχόμενες εκλογές, η πρώην υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως «ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, σε μια χώρα που δέχεται ασύμμετρες απειλές».

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις προ ολίγων ημερών είχε προκληθεί παρ ολίγο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Μόσχας με αφορμή ανάλογες δηλώσεις εκ μέρους της Ντόρας Μπακογιάννη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!