Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων μετέβη εκ νέου την Τετάρτη 20/07 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξερχόμενος έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των πυρκαγιών, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται τα δύο επικίνδυνα μέτωπα σε Μέγαρα και Σαλαμίνα, όπου ξέσπασαν τρεις πυρκαγιές ταυτόχρονα και εστάλη μήνυμα εκκένωσης των κατοίκων της περιοχής. Ταυτόχρονα, θα ενημερωθεί και για την πυρκαγιά στην Πεντέλη, που ξέσπασε χθες και σήμερα είναι σε ύφεση.

Όπως είπε, λοιπόν-μεταξύ άλλων- ο κ. Μητσοτάκης για τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη, «ήταν μια πυρκαγιά με δύσκολα χαρακτηριστικά, ξεκίνησε στην Πεντέλη και μπήκε με ταχύτητα στον αστικό ιστό, είχαμε μεγάλη κινητοποίηση και καλύτερο συντονισμό σε σχέση με ό, τι είχαμε δει στο παρελθόν…

Τις πιο πολλές πυρκαγιές δεν τις μαθαίνετε γιατί σβήνουν κατευθείαν, αλλά πλέον είμαστε σε μια περίοδο με 50-60 φωτιές τη μέρα, στατιστικά είναι λογικό να ξεφύγει κάποια…».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Πεντέλη και αν οφείλεται σε εμπρησμό, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, είπε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα…».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε χθες πριν από τα μεσάνυχτα τηλεδιάσκεψη με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, ενώ από τις 5:30 το πρωί της Τετάρτης πήγε επί τόπου για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Πεντέλη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!