Στην εκδήλωση για για την παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για τα 135,4 χλμ. από τα συνολικά 181,5 χλμ. του Ε65, ο οποίος συνδέεται με την Εγνατία Οδό.
Tα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 10 το πρωί στο 26ο χλμ Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)- Σήραγγα Περιοχή Όθρυος. Στην τελετή θα παραβρεθούν ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος.Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη
Σπουδαία μέρα για την Στερεά Ελλάδα, Δυτ. Μακεδονία, Ήπειρο, Δυτ. Θεσσαλία.
Όνειρο πολλών δεκαετιών.
Τα πολύ σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οδική ασφάλεια. Οι δρόμοι αυτοί έρχονται και συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Τα έργα αυτά όπως αυτό δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την χρηματοδοτική υποστήριξη της ΕΕ η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και συνεχίζει να την κάνει ακόμα περισσότερη Ευρώπη. ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία σε αυτό το έργο. Το βόρειο τμήμα του Ε65 κατασκευάζεται και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν τη θέση τους σε έτοιμα έργα προς όφελος των κοινωνιών.
Συνεχίζονται τα έργα με αμείωτη ένταση. Κλείνουν με το παρελθόν ολοκληρώνοντας τα μεγάλα οδικά έργα.
Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν τη θέση τους σε έτοιμα έργα προς όφελος των κοινωνιών.
Συνεχίζονται τα έργα με αμείωτη ένταση. Κλείνουν με το παρελθόν ολοκληρώνοντας τα μεγάλα οδικά έργα.
Οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες ατμομηχανές της πατρίδας και συμμέτοχες στην προσπάθεια για μία βιώσιμη ανάπτυξη ώστε τα αποτελέσματα να τα αισθάνονται όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες.
Σε λίγο καιρό θα ξεχάσουμε τις στροφές του Δομοκού και ο νέος δρόμος θα γίνει μία συνήθεια. Καλορίζικος και ασφαλής ο νέος δρόμος του 65.

Το ταξίδι από την Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα θα κοστίζει στον οδηγό ι.χ. οχήματος 8,2 ευρώ. Σε αυτό το ποσό αν προσθέσουμε και τα περίπου 15 ευρώ από την Αθήνα μέχρι τη Λαμία, τότε το ταξίδι Αθήνα-Καλαμπάκα θα κοστίζει περίπου 23 ευρώ. ΣΕΑ λειτουργούν στις Σοφάδες Καρδίτσας και το 2025 θα λειτουργήσει ένας ακόμα ΣΕΑ στην περιοχή του Λειανοκλαδίου. 

Με την παράδοση των δύο τμημάτων ο αυτοκινητόδρομος Ε65 και το Αθήνα-Τρίκαλα θα διανύεται σε 3 ώρες ασφαλούς και άνετης οδήγησης. Ο δρόμος σε όλο το μήκος του θα διαθέτει δύο λωρίδες + ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας. Στην ουσία ο οδηγός θα χρησιμοποιεί την εθνική οδό από την Αθήνα (δηλαδή στη Νέα Οδό) και στην περιοχή της Ανθήλης (περίπου στο 205χλμ) θα εισέρχεται στον οδικό άξονα της Κεντρικής Οδού.

Από εκεί θα διανύει περίπου άλλα 110 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει μέχρι την πόλη των Τρικάλων και περίπου 10 ακόμα για να φτάσει στην Καλαμπάκα. Αυτό σημαίνει πως η απόσταση των 325 χιλιομέτρων θα μπορεί να καλύπτεται με συντηρητική οδήγηση σε 3 ώρες και 10 λεπτά.

Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) πέρα από τις Σοφάδες που ήδη λειτουργεί, θα λειτουργήσει το 2025 ακόμα ένας, στην περιοχή του Λειανοκλαδίου στο νότιο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα ενώ λίγο πιο βόρεια θα υπάρχει 1 αμφίπλευρος Χώρος Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC). Στο βόρειο τμήμα ΣΕΑ θα λειτουργήσει μελλοντικά στην περιοχή Ράξα Τρικάλων, πιθανότατα όταν ολοκληρωθεί και το βόρειο τμήμα. Την λειτουργία και συντήρηση του δρόμου αναλαμβάνει η Κεντρική Οδός Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή του Ε65 είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!