Η εταιρεία Βίκος είναι χορηγός της έκθεσης με τίτλο «Γιάννης Μόραλης – Χώρος Ιδιωτικός», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, από τις 26 Οκτωβρίου 2022 έως τις 8 Ιανουαρίου 2023 με έργα και αρχειακό υλικό της οικογένειας Μόραλη.

Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει όλες τις πτυχές της ζωής και της δημιουργίας του σημαντικού Έλληνα δημιουργού, Γιάννη Μόραλη, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην προσωπικότητά του και στον ιδιωτικό του χώρο. Η στήριξη στην συναρπαστική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη  εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης της εταιρείας στον πολιτισμό και τα πολιτιστικά δρώμενα, κάτι που αποτελεί για την εταιρεία Βίκος υψηλή προτεραιότητα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από εκατό ζωγραφικά έργα, σχέδια και χαρακτικά, καθώς και μελέτες, μακέτες, γλυπτά, κεραμικά, εικονογραφήσεις βιβλίων και εξώφυλλα δίσκων. Ψηφιακές εφαρμογές και φωτογραφίες από το οικογενειακό αρχείο του ζωγράφου πλαισιώνουν τα έργα τέχνης, ενισχύοντας την εκπαιδευτική και βιωματική διάσταση της εμπειρίας του επισκέπτη. Αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η προσομοίωση του αυθεντικού εργαστηρίου της οδού Δεινοκράτους 9, το περιβάλλον, δηλαδή, στο οποίο ο Γιάννης Μόραλης εργάστηκε κατά το μεγαλύτερο διάστημα της καλλιτεχνικής του ζωής

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ I Κουμπάρη 1, 106 74 Αθήνα  I 210 3671000 Ι benaki.org | Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή:10:00-18:00, Πέμπτη:10:00-22:00, Τρίτη: κλειστά Ι Εισιτήρια € 8, € 6.

HASHTAG έκθεσης: #MoralisInPrivate

@TheBenakiMuseum

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!