Στο όμορφο νησί της Λευκάδας βρέθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιωαννίνων ΠΗΓΑΣΟΣ το Σάββατο 1 Ιουνίου με πολυπληθή αποστολή του τμήματος παραδοσιακών χορών.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης φιλοξενήθηκε από τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο Ορφέα Λευκάδας, πραγματοποιώντας μια κοινή πρόβα με τους χορευτές και των δύο συλλόγων.

 

“Γίναμε δέκτες της φημισμένης Λευκαδίτικης φιλοξενίας από το δραστήριο Δ.Σ. του Ορφέα, από τον εξαίρετο χοροδιδάσκαλο κ.Παπουτσόπουλο και φυσικά από τα μέλη και χορευτές του Ορφέα, όπου μας παρουσίασαν τοπικούς χορούς της Λευκάδας σε άψογο βηματισμό και κέρασαν τα μέλη μας.

 

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής πολιτιστικών δρώμενων, παραδοσιακών χορών και μουσικής, παρουσιάστηκαν από τα μέλη του Πήγασου παραδοσιακές φορεσιές από τα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και παραδοσιακοί χοροί της Ηπείρου με την επίβλεψη της χοροδιδασκάλου μας κ.Ελπινίκης Μπάρκα” αναφέρει ο σύλλογος.

 

Επίσης, ευχαριστεί  θερμά για τη φιλοξενία τον Ορφέα Λευκάδας και για το εποικοδομητικό μουσικοχορευτικό αντάμωμα των δύο συλλόγων και δεσμεύεται για ανάλογη φιλοξενία, με την πρόσκληση του Ορφέα σε μια κοινή εκδήλωση στα Ιωάννινα στο άμεσο μέλλον.

 

Πριν τη συνάντηση και την κοινή πρόβα με τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο Ορφέα Λευκάδας, τα μέλη του Πήγασου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους γραφικούς πεζόδρομους της Λευκάδας, να γευθούν τα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της περιοχής, αλλά και να κολυμπήσουν στα μοναδικά, γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα, θαλασσινά νερά της αγαπημένης σε όλους τους Γιαννιώτες, Λευκάδας, καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με τον πιο όμορφο τρόπο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!