«Εάν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα έχει μία σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση για να μαζευτεί η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας, η διαφθορά, η ατιμωρησία και οι αδικίες που παράγουν οι πολιτικές της, και είναι κρίσιμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ενισχυθούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες, που είναι υπέρ των μόνιμων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, για τη μείωση των ανισοτήτων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη απόψε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ALPHA.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα στις 9 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Εάν σε αυτές τις εκλογές υπάρξει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση – και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ με τον σύγχρονο προοδευτικό λόγο, με την αξιόπιστη δράση του – να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε ξανά πολιτικές εξελίξεις. Γιατί κούρασε η Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε πώς «επενδύει στο να έχει αντίπαλο τη συνωμοσιολογία, την τοξικότητα, τη διχόνοια, κόμματα τα οποία δεν του ασκούν ισχυρή αντιπολίτευση, διότι αυτό τον βολεύει. Ξέρετε γιατί δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο; Θέλω να σκεφτεί ο ελληνικός λαός μετά από ποιου κόμματος πρωτοβουλία επήλθαν οι μεγαλύτερες ήττες του κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. Ισχυρίστηκε ότι ψήφος στην Ελληνική Λύση ή το κόμμα του Α. Λοβέρδου ισοδυναμεί με επιλογή «σε κόμματα που είναι ‘πάρκινγκ’ του κ. Μητσοτάκη, και ο οποίος σε δεύτερο χρόνο θα αξιοποιήσει την εν λόγω ψήφο».

Ως προς την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως πρόκειται για αστειότητες: «Ο κ. Κασσελάκης είπε μία σαχλαμάρα, τη μάζεψε μετά από μερικές ώρες. Για μένα η πολιτική του lifestyle είναι δώρο στη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη. Εγώ κάνω θεσμική, αξιόπιστη, στιβαρή αντιπολίτευση. Αυτός ο αγώνας της θεσμικής αντιπολίτευσης έφερε την απόφαση του ΣτΕ, και όχι οι επικοινωνιακοί ακροβατισμοί», υπογράμμισε.

‘Αφησε επίσης σαφείς αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή την συμμετοχή του Θ. Ζαγοράκη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ: «Ακούω και από τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν. Από αυτούς που είχαν συγκυβερνήσει, όχι με τη Δεξιά, αλλά με την άκρα Δεξιά. Τους ενοχλεί που ένας ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ; Μα αυτοί πήραν τον αρχηγό τους από τη Νέα Δημοκρατία. «Ένας οπαδός του κ. Μητσοτάκη και υποψήφιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας έγινε αρχηγός τους. Γιατί λοιπόν, τέτοια υποκρισία;» ανέφερε και πρόσθεσε:

«’Οταν κάποιοι αθλητές φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και πηγαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, τους χειροκροτάμε, αλλά όταν κάποιοι επιλέγουν την αντίστροφη διαδρομή τους, τους ψέγουμε. Τιμώ τον Πύρρο Δήμα γιατί έκλαψε όλη η Ελλάδα από τον αγώνα του. Τιμώ τον Θοδωρή Ζαγοράκη διότι ήταν ο αρχηγός της μεγαλύτερης εθνικής επιτυχίας του ποδοσφαίρου».

Πρότεινε τη διεξαγωγή debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών «με τους όρους των εθνικών εκλογών, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιον αξίζει να εμπιστευθεί για να πετύχει όσο γίνεται περισσότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», όπως είπε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε τη παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Π. Τερεζάκη, ότι το ηχητικό με τις επίμαχες συνομιλίες του σταθμάρχη για την τραγωδία στα Τέμπη ήταν προϊόν μοντάζ.«Σε κάθε σκάνδαλο που βγαίνει στην επιφάνεια, η πρώτη προτεραιότητά τους είναι να το θάψουν» σημείωσε και καταλόγισε αναξιοπιστία στην κυβέρνηση: «Στις 9 Ιουνίου, πρέπει να πάρει απάντηση η αναξιοπιστία και η κοροϊδία της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, και υπογράμμισε τις διαπιστώσεις του κεντρικού τραπεζίτη για την ύπαρξη ολιγοπωλίων στην υγεία, στα καύσιμα και στα τρόφιμα. «Και τι κάνει η Νέα Δημοκρατία για όλα αυτά;» αναρωτήθηκε δηκτικά.

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο «σκάνδαλο των υποκλοπών» και τι θα κάνει όταν θα λάβει την επίσημη γραπτή ενημέρωση της ΑΔΑΕ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό του αγώνα.

«Δεν τα κάνω όλα αυτά επειδή έχω κάποιο βίτσιο. Τα κάνω για να τους πάω στη φυλακή. Για να αποδείξω στον ελληνικό λαό ότι εν έτει 2024, δεν επιτρέπεται σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να ζούμε αυτά που βίωσε ο λαός μας πριν και κατά τη διάρκεια της Χούντας. Αγωνίζομαι για τη δημοκρατία στην πατρίδα μου και όσοι προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και εν τέλει τη δημοκρατία, είναι στρατηγικοί μου αντίπαλοι. Και ένας από αυτούς είναι και ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!