Η συνεχιζόμενη ακρίβεια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων.

«Η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση για πάρα πολλούς μήνες έχει κάνει ελάχιστους ελέγχους στην αγορά κι έχει επιβάλλει πολύ λίγα πρόστιμα. Ό,τι έχει γίνει, απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ανέδειξε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και, συγχρόνως, με τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στην αγορά, «ώστε να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη» όπως υπογράμμισε.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κινείται προς αυτήν τη κατεύθυνση. Τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είναι αποκαλυπτικά», συμπλήρωσε και επικαλέστηκε αύξηση -στο δωδεκάμηνο- της τάξης του 13%, στα φρούτα είναι περίπου 16%, στα λαχανικά 25% και περίπου 30% στο ελαιόλαδο.

«Αν συγκρίνουμε τις αυξήσεις στις τιμές στα ίδια προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βλέπουμε ότι εδώ κάτι δεν πάει καλά. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης επέτρεψαν σε πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπήσουν μέσω του πληθωρισμού των υπερκερδών εις βάρος του ελληνικού λαού», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

‘Ακουσε από τους εκπροσώπους των καταναλωτικών οργανώσεων τις προτάσεις και τις θέσεις τους ενώ δεσμεύτηκε οτι θα είναι στο πλευρό τους καθώς , όπως είπε « πρέπει πολλά πράγματα να αλλάξουν στο μίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης, αν θέλουμε να υπάρχει και κοινωνική δικαιοσύνη αλλά κι ένα πλέγμα ασφάλειας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, η ΕΚΠΟΙΖΩ και το ΙΝΚΑ και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμμετείχαν ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Γιώργος Νικητιάδης, βουλευτής Δωδεκανήσου, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης, ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος τύπου και ο Γιάννης Κουτσούκος, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!