Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Αρχικά, ο κ. Ανδρουλάκης καταδίκασε την λεκτική επίθεση που δέχθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από τον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, καλώντας τον πρωθυπουργό «να τον διαγράψει άμεσα», ευελπιστώντας «να μην τον επαναφέρετε με την ταχύτητα που επαναφέρατε και τον κ. Αυγενάκη», είπε.

 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εδώ και τρεις μέρες «βομβαρδίζει την Βουλή των Ελλήνων με fake news. Εάν τα μετρήσουμε δεν μπορούμε να βρούμε αρχή και τέλος», ενώ επισήμανε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «πίσω από όλα αυτά θέλετε να αποκρύψετε τις εγκληματικές σας ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών. Έχετε προσωπικές ευθύνες κύριε Πρωθυπουργέ».

«Δεν πήρατε κανένα μήνυμα – Να τελειώσουμε με τα βαρίδια»

«Κάθε μέρα έχουμε και μια νέα αποκάλυψη, που οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Ότι εκείνη την τραγική νύχτα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του φριχτού προσώπου ενός ανίκανου, αναποτελεσματικού κράτους που εσείς βαφτίσατε δήθεν επιτελικό. Μου δίνετε την εντύπωση κ. Μητσοτάκη ότι είστε ένας πρωθυπουργός κλεισμένο σε έναν γυάλινο πύργο. Δεν πήρατε κανένα μήνυμα. Όμως, οι πολίτες μαζικά απορρίπτουν τον κυνισμό σας», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την προχθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού αναφορικά με τις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Το μόνο σίγουρο είναι πως για να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα πρέπει να τελειώσουμε με τα βαρίδια της κυβέρνησής σας που καθηλώνουν την Ελλάδα, πίσω στις παθογένειες του χθες».

«Είστε το βαθύ κράτος – Ποιος διόρισε τον σταθμάρχη;»

Στη συνέχεια, άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «το βαθύ κράτος είστε εσείς, οι πελατειακές σας λογικές. Είναι η καταβαράθρωση της ποιότητας δημοκρατίας της χώρας. Είναι οι ανάγκες των πολιτών για καλύτερη υγεία και παιδεία που εσείς όμως δεν προσφέρετε. Αυτό είναι το βαθύ και αποτυχημένο κράτος που εκπροσωπείτε».

«Τελικά θα μας πείτε ποιου στελέχους σας είναι παράγωγο των επιλογών του το ρουσφέτι του σταθμάρχη; Ποιος ήταν αυτός που είναι υπεύθυνος που τοποθετήθηκε αυτός ο άνθρωπος σε αυτή τη θέση; Εσείς δεν αλλάξατε τα ηλικιακά όρια για να τακτοποιηθεί ο σταθμάρχης;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας στη ΝΔ ότι ήταν το κόμμα που δεν ψήφισε το νόμο Πεπονή για αξιοκρατία.

«Πότε μάθατε ότι αυτά που λέγατε στις συνεντεύξεις σας με την τραγωδία δεν ευσταθούσαν; Πότε; Θα μας το απαντήσετε σήμερα; Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ούτε εγώ ούτε εκατομμύρια Έλληνες ότι το μάθατε την Τετάρτη το πρωί πριν πάτε στον κ. Σρόιτερ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο ότι το μάθατε Τετάρτη πρωί εντελώς τυχαία μετά την Κυριακή των πρώτων συγκεντρώσεων. Είναι προφανές ότι κάποια στιγμή γνωρίζατε – ξεκάθαρα – ότι αυτά που λέγατε δεν ευσταθούσαν. Γιατί συνεχίσατε για χρόνια να κοροιδεύετε τον ελληνικό λαό, ενώ υπήρχαν 57 νεκροί; Ποιο είναι το ηθικό σας και πολιτικό κεφάλαιο για να απευθυνθείτε στον λαό, όταν για μήνες λέγατε συνειδητά ψέματα».

Για το e-mail Τριαντόπουλου

«Σήμερα, μετά και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, αναζητούμε το άγνωστο καύσιμο που προκάλεσε την ανάφλεξη. Γιατί το αναζητούμε ακόμη; Γιατί είναι άγνωστο δύο χρόνια μετά; Γιατί αντί ο χώρος της τραγωδίας να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού και να μην χαθεί το παραμικρό στοιχείο, αλλοιώθηκε παράνομα χωρίς εντολή εισαγγελέα. Αλλά υπό την παρουσία του υφυπουργού και απεσταλμένου σας κ. Τριαντόπουλου. Ήταν παρατηρητής όπως μας λέτε εδώ και εβδομάδες; Ή προϊστάμενος των συσκέψεων; Γιατί ένιωσε την ανάγκη να δώσει αναφορά στο Μέγαρο Μαξίμου για τις ενέργειες στο πεδίο;», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ενώ συνέχισε, λέγοντας ότι το μέιλ που βγήκε σήμερα στη δημιότητα «δείχνει ότι είστε αμετανόητοι. Από τη μία λέτε ότι ”πήραμε το μήνυμα από τον ελληνικό λαό” αλλά συνεχίζετε να λέτε ψέματα για τον ρόλο του κ. Τριαντόπουλου μέχρι να εμφανιστεί σήμερα το e-mail. Γιατί; Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι όλοι γνωρίζατε, όλη η παρέα του Μαξίμου. Όπως τα γνωρίζατε όλα για τις υποκλοπές, τα γνωρίζει όλα και για την τραγωδία των Τεμπών. Απλά κάνετε διαχείριση πολιτικού κόστους», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

 

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!