Σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σημείωσε: «Σε μία εποχή που ο πόλεμος βρίσκεται δίπλα μας ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, έχει διπλή σημασία.

Εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή επέτειος υπογραμμίζει τον γενναίο αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην εισβολή κατοχικών δυνάμεων στη χώρα μας, αλλά κυρίως κατά του φασισμού και του ναζισμού, φαινόμενα που βύθισαν την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, στη δυστυχία και στα δεινά του πολέμου.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και την ξεκάθαρη πρόταξη των Ελλήνων υπέρ της υπεράσπισης των ιδανικών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Αξιοπρέπειας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, τα οποία καλούμαστε να διαφυλάττουμε διαχρονικά ως κόρη οφθαλμού.

Σήμερα η κληρονομιά της ομοψυχίας, της ενότητας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων κατά την Εθνική Αντίσταση είναι ιδιαίτερα πολύτιμη. Μας καλεί, κόντρα στους αναθεωρητές της Ιστορίας, ν’ αγωνιστούμε ενάντια στον ολοκληρωτισμό, τη βία με οποιαδήποτε μορφή κι αν εκφράζεται, και τις διακρίσεις.

Κρατώντας το μαχητικό πνεύμα του 1940 και τα διδάγματά του, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες και ακολουθώντας το παράδειγμά τους αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους»!.

Στο Μνημείο Μπιζανομάχων στη Φιλιππιάδα, στεφάνια κατέθεσαν: Για τον Δήμο Ζηρού ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου. Για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σπυρέλης. Για την Κοινότητα Φιλιππιάδας ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Κωστάκος. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Σχολείων της Φιλιππιάδας, το ΚΔΑΠ Φιλιππιάδας «Το Περιβόλι», η Αδελφότητα Ανωγειατών «Ο Παπαγιώτης» και η Ενωμένη Εθνική Αντίσταση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!