Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας να δοθεί άμεσα η κρατική ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέμμα σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, καθώς σχεδόν τα μισά στρέμματα από τις καλλιέργειες του Νομού έμειναν εκτός. Ο Μάριος Κάτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Μάταια οι παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας περιμένουν από την κυβέρνηση να τους βοηθήσει, τόσο με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και με την ακαρπία και την τεράστια ακρίβεια που έχει εκτοξεύσει σε μη βιώσιμα επίπεδα το κόστος παραγωγής. 

Έχοντας φτάσει στα μισά του 2022, η κυβέρνηση με το γνωστό πανηγυρικό ύφος της, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους παραγωγούς με 70 ευρώ ανά στρέμμα, για τις οικονομικές ζημιές που υπέστησαν λόγω πανδημίας το 2020! Όμως ακόμα και σε αυτή την ανακοίνωση δεν είπε όλη την αλήθεια στους παραγωγούς, επιφυλάσσοντας τους άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη. 

Τα μισά σχεδόν στρέμματα καλλιέργειας μανταρινιών της Θεσπρωτίας έμειναν εκτός ενίσχυσης, με την παράλογη δικαιολογία ότι στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2020 δεν είχαν δηλωθεί ως μανταρίνια ποικιλίας Κλημεντίνη αλλά ως μανταρίνια σκέτο! 

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, ακούσαμε πως ο Υπουργός δεσμεύτηκε τηλεφωνικά ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα, που αυτός βέβαια εσκεμμένα δημιούργησε. Και λέω εσκεμμένα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, έκαναν δύο ολόκληρα χρόνια να εκδώσουν μία κοινή υπουργική απόφαση που «κατά λάθος» αφήνει εκτός ενίσχυσης τα μισά στρέμματα μανταρινιών της Θεσπρωτίας.

Επειδή από λόγια και δεσμεύσεις του αέρα έχουν χορτάσει οι αγρότες της Θεσπρωτίας, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν. Κατέθεσα Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, όπου ζητώ να δεσμευτεί επίσημα πως θα δοθεί άμεσα η ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, όπως είναι και το αυτονόητο. Η κοροϊδία που εισπράττουν οι αγρότες της Θεσπρωτίας από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε λίγο και λιγάκι, πρέπει επιτέλους να σταματήσει, και θα σταματήσει καθώς οι μέρες της είναι πλέον μετρημένες. Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!