Στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά την καινοτομία υπερψηφίζεται και μάλιστα με ευρεία συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στάθηκε ιδιαίτερα ο Νίκος Δένδιας στην δευτερολογία του κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας.

Δεν θα επιτρέψουμε ανατροπή ισορροπίας
Στην καταληκτική ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας δήλωσε ανοιχτός για συνεχή ενημέρωση των κομμάτων για τα εξοπλιστικά, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Όπως είπε, σε αυτή τη συνεδρίαση «θα συζητήσουμε για τις (φρεγάτες τύπου) Constellation, θα συζητήσουμε για τα (μαχητικά αεροσκάφη) F-35 και θα συζητήσουμε και για την έναρξη του προγράμματος των υποβρυχίων, το οποίο [..] είναι μακρού χρόνου. Τα υποβρύχια δεν παραδίδονται αύριο το πρωί. Είναι φανερό, όμως, ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανατραπεί η ισορροπία στο Αιγαίο, και για την ακρίβεια, κάτω από τη θάλασσα».

 

Η ψηφοφορία
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ναι ψήφισαν επί της αρχής και επί του συνόλου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Σπαρτιάτες, «όχι» ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη, ενώ «παρών» δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!